Köpvillkor

Allmänna villkor

Köpvillkoren tillämpas när du som kund handlar av oss på www.hvemeover.com För att kunna handla behöver du acceptera dessa köpvillkor och samtycka till att Hve me over får behandla och spara dina personuppgifter. Genom att genomföra köpet godkänner du våra köpvillkor.

Bolagsinformation

Hve me over
(Linda Fratini)
P O Hallmansgata 17
112 69 Stockholm
Organisationsnummer: 800220-XXXX

Avtal om köp

Avtal om köp träffas mellan dig som kund (konsument) och Hve me over (näringsidkare) när du genomfört ett köp och en orderbekräftelse är skickad till den angivna e-postadressen. Orderbekräftelsen betyder att vi godkänt köpet och att ett bindande avtal om köp har upprättats. Beställningen är förenad med betalningsskyldighet.

För att lägga en order på Hve me over behöver du ha fyllt 18 år. Om du har några frågor eller behöver hjälp med att beställa är du alltid varmt välkommen att kontakta oss via e-post: info@hvemeover.se.

Priser

Samtliga priser anges i svenska kronor moms ingår för privatpersoner. Eventuell fraktkostnad tillkommer, beroende på vilket fraktalternativ du väljer vid beställning. Se avsnittet om frakt och leverans lite längre ned.

Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i pris- och produktinformation eller i övrig kommunikation. Vi förbehåller oss rätten att löpande ändra information och priser på samtliga varor i vårt sortiment och att i efterhand korrigera felaktig prissättning utan föregående avisering. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår hemsida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga beställningar. Samtliga kampanjer gäller så långt lagret räcker om inte annat är specificerat i beskrivningen.

Provbitar och bilder kan inte garantera att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Färgåtergivningen kan skilja sig mellan bild och verklighet och för varuprover så kan endast provet vara indikativt. Provbitar av naturmaterial och särskilt trä med kvistar kan skilja mer eller mindre mellan olika materialbitar.

Betalning

När du lägger order på vår hemsida kan du välja att betala via Klarna med faktura, delbetalning eller direktbetalning.

Orderbekräftelse

När du beställt dina varor skickas en bekräftelse till den e-postadress du angivit vid köp som bekräftar att vi mottagit din order. Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och kan vara bra att spara vid eventuell kontakt med oss.

Leveranstider

Under perioder med högt tryck kan leveranstiderna blir längre.

Vänligen notera att de leveranstider vi kommunicerar på vår hemsida är uppskattningar från vår leverantör och kan därför komma att ändras. 

Vi reserverar oss för eventuella förseningar i produktion eller förseningar hos speditörer. Det är omständigheter som vi inte kan råda över. Däremot strävar vi naturligtvis alltid efter att du som kund skall få dina varor inom det angivna uppskattade intervallet.

Ångerrätt

Enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit dina varor.

Om en artikel inte är en beställningsvara omfattas den alltid av ångerrätten. Ångerrätten gäller endast för privatpersoner, ej näringsidkare.

För att ångerrätten ska gälla ska varan skickas tillbaka i oförändrat skick och i oskadad originalförpackning tillsammans med emballaget den kom i. Varan får inte ha använts. Det är därför viktigt att du öppnar ditt paket försiktigt så att inte förpackning eller varan kommer till skada. I de fall varan är förseglad ska den vara obruten och varan får ej ha monterats. Om du önskar nyttja din ångerrätt, vänligen kontakta vårt oss innan du returnerar en vara.

Om du önskar returnera en vara vänligen kontakta oss för att få en retursedel och följesedel skickad till dig per e-post med instruktioner för hur du går tillväga. Du ska skriva ut följesedeln och lägga i paketet tillsammans med varan och retursedeln ska tejpas utanpå paketet. Du lämnar sedan in returförsändelsen till ditt närmsta angivna ombud.

Varan är i kundens ägo tills vi mottagit returen, därför är det viktigt att varan inte kommer till skada under frakten. Förpacka därför ditt paket noga. Kunden står för eventuella skador under transporten då varan skickas tillbaka till oss. Har du frågor angående ångerrätt/retur är du välkommen att kontakta oss. Fraktkostnader och expeditionsavgifter för returförsändelsen står du som kund för.

Undantag från ångerrätten

Vid leveranstillfället får du som kund givetvis inspektera varan för att fastställa dess skick och funktion men om du använt eller monterat varan och kastat eller skadat originalemballaget gäller inte ångerrätten. Det är därför viktigt att du öppnar ditt paket försiktigt så att inte förpackning eller vara kommer till skada. I de fall varan är förseglad ska den vara obruten och varan får ej ha monterats. 

Ångerrätten gäller endast för privatpersoner, ej näringsidkare.

Om du har frågor angående ångerrätt eller retur är du alltid välkommen att kontakta oss. Du når oss på e-post: info@hvemeover.com.

Återbetalning

Vid ångrat köp återbetalar vi samma belopp som du som kund betalat för varan minus eventuell returkostnad enligt ovan. Vänligen notera att det kan ta upp till 14 dagar från den dag då du skickat tillbaka din vara tills dess att återbetalningen är gjord. Hve me over förbehåller sig rätten att vänta med återbetalning tills dess att vi mottagit varan eller att du kunnat bevisa att varan är skickad tillbaka till oss. Återbetalningen görs via samma betalningsalternativ som användes vid köptillfället om ej annat är överenskommet.

Om det skulle visa sig när vi fått tillbaka varan att den minskat i värde på grund av att du använt den eller hanterat den i större omfattning än nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion har vi rätt att göra avdrag för detta på återbetalningsbeloppet.

Ändra leveransadress

Du kan uppdatera din leveransadress fram tills dess att varan lämnar vårt lager.


Outlöst paket och mottagande av leverans

Du som kund ansvarar för att det finns en mottagare som kan kvittera leveransen vid det överenskomna leveranstillfället. Om du ej finns på plats för att ta emot leveransen medför det kostnader för oss som vi förbehåller oss rätten att debitera dig för. Exempelvis om du som kund inte hämtat ut din försändelse från utlämningsstället trots påminnelser, inte varit tillgänglig för att ta emot leveransen eller kunnat nås på angivet telefonnummer, lämnat felaktiga uppgifter av namn, adress eller kontaktuppgifter, eller om du vägrat ta emot leveransen.

Ditt paket ligger normalt i 14 dagar hos postombudet innan det skickas tillbaka till vårt oss. Vid outlöst paket som kommer i retur till oss kommer du att debiteras en avgift på 200 kr som dras direkt från det från det belopp som ska återbetalas. Om din vara inte omfattas av ångerrätten och ej godkänts för retur av oss så kommer vi att kontakta dig för nytt leveransförsök av din vara. 


Transportskada

Vi ansvarar för skador som uppkommit vid transporten eller leveransen till dig som kund. När du tar emot din leverans åligger det dig som kund att undersöka om paketet är skadat innan du signerar leveranssedeln. Kontrollera alltid din försändelse noga direkt vid leveranstillfället. Inspektera yttre och inre emballage och kartonger eller annan förpackning som varorna kom i. Om paketet eller din vara är skadat ska detta noteras direkt på leveranssedeln och dokumenteras med bild och text. 

Om du mottagit en leverans som på något vis har en skada i emballage eller vara är det viktigt att du på en gång dokumenterar detta i text och bild. 
Fota följande:
1. yttre och inre emballage
2. medföljande fraktsedel från transportören
3. varan du mottagit.
 
Beskriv ditt ärende och skicka bilderna per e-post till oss på info@hvemeover.se inom 24 timmar från mottagandet av varan. Detta hjälper oss att hantera ditt ärende snabbare.

Behåll originalemballaget som varan kom i. Produkten får ej användas tills vidare. 

Reklamation

I enlighet med konsumentköplagen (1990:932) har du som kund reklamationsrätt av fabrikationsfel (dolt fel) inom 3 år från det att du mottagit varan. Reklamationsrätten gäller ursprungliga fel, ej fel som uppkommit till följd av vårdslös hantering, handhavandefel, slitage eller att skötselråd ej följts.

Reklamation av ett synligt fel behöver göras direkt då du upptäcker felet eller inom skälig tid. Inom 2 månader från leveranstillfället anses alltid som inom skälig tid. Hve me over ansvarar inte för fel på varan som uppstått till följd av vårdslös hantering eller att skötselråd ej följts. Emballage ska sparas och dokumenteras.

Om du önskar reklamera en vara kontaktar du vår reklamationsavdelning. För att underlätta handläggningen av ditt ärende ber vi dig skicka kvitto/ordernummer, ditt namn samt kontaktuppgifter, vilken artikel det gäller, bilder på felet samt en kort beskrivning till e-post: info@hvemeover.se

Naturmaterial

Naturmaterial varierar ofta i utseende, storlek och struktur från vara till vara vilket är helt naturligt. Detta innefattar bland annat kvistar, ådring, färgvariationer, strukturskillnader etcetera. Dessa naturliga variationer är egenskaper som formgivaren ämnat bibehålla eller på annat sätt förhöja som en del av designen och utgör ej giltig orsak till reklamation.

För att naturmaterial ska bibehålla god kvalitet över tid skall de skötselråd som vi tillhandahåller vid köp och på hemsidan följas. Vid skador och slitage till följd av att dessa råd inte har följts förbehåller sig Hve me over rätten att neka en reklamation.

Force Majeure

Vi kommer alltid att göra allt som står i vår makt för att du som kund ska få din vara levererad. Men Hve me over kan ej ta ansvar för förseningar till följd av extraordinära händelser eller omständigheter som ligger utom vår kontroll och som vi inte rimligen kunnat förutse eller övervinna utan ekonomiska förluster. Detta innefattas bland annat av naturkatastrof, strejk, krig, upplopp, blockad, ingrepp av offentlig myndighet, eldsvåda, explosion, bojkott samt andra force majeure-liknande omständigheter som påverkar förseningar hos leverantörer och/eller leverans.